П'ятниця, 02 листопада 2018 11:54

Magneti Marelli продадуть японцям

Покупцем виступила компанія Calsonic Kansei, що належить американському інвестиційному фонду приватних інвестицій KKR & Co. Разом два великих постачальника автомобільних комплектуючих утворюють нову компанію - Magneti Marelli CK Holdings.

Розмови про те, що FCA хоче продати Magneti Marelli, ходили давно, але колишній глава концерну Серджіо Маркіонне ніяк не міг знайти підходящого покупця, точніше не хотів віддавати придворного виробника автомобільних комплектуючих задешево. У числі останніх претендентів називалася корейська група компаній Samsung, але в підсумку Magneti Marelli відійде японської Calsonic Kansei, про що повідомила прес-служба FCA. Сума операції складе 6,2 млрд євро (7,1 млрд доларів), вона буде закрита в середині 2019 роки після отримання схвалення з боку регуляторів і утруски всіх формальностей.

У рейтингу найбільших в світі постачальників автомобільних комплектуючих станом на літо 2018 го Magneti Marelli і Calsonic Kansei стоять поруч, на 28 і 29 місцях відповідно з річною виручкою понад 9 млрд доларів у кожній. Для порівняння скажемо, що трійка лідерів - Bosch, Denso і Magna - мають виручку в 47, 41 і 39 млрд доларів відповідно. Очікується, що після злиття новостворена Magneti Marelli CK Holdings злетить на сьоме місце рейтингу постачальників, а виручка підніметься до 17,5 млрд доларів. Цікаво, що великим акціонером Calsonic Kansei довгий час була фірма Nissan, але в минулому році вона продала свою частку американському інвестиційному фонду приватних інвестицій Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Ринок позитивно зустрів звістку про великої угоди: акції Fiat Chrysler Automobiles за день подорожчали більш ніж на 5%. Справа в тому, що Magneti Marelli вважається погано передбачуваним активом в світлі великих змін в сегменті автомобільних комплектуючих. Постачальники стоять на порозі ери глобальної електрифікації транспортних засобів та автономного водіння. Обидва напрямки вимагають серйозних інвестицій і взяття на себе додаткових ризиків, а FCA зараз знаходиться не в тому, стані, щоб зайвий раз ризикувати, їй простіше зосередиться на виробництві кінцевої продукції, тобто автомобілів. Зрозуміло, що Magneti Marelli CK Holdings в найближчі роки буде основним постачальником комплектуючих для FCA. До складу новоствореної компанії увійдуть близько 200 підприємств і науково-дослідних центрів по всьому світу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: