Середа, 29 квітня 2020 12:32

На базі Mercedes-Benz створили найбільший реанімобіль для порятунку хворих на COVID-19

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, за основу взяли 12-метровий автобус Citaro.

Машина швидкої допомоги великої місткості - мабуть, так варто називати цей транспортний засіб, виготовлений спільними зусиллями компанії Daimler Buses і Німецької служби швидкої медичної допомоги Червоного Хреста.

Необхідність пристосувати для транспортування хворих, які потребують інтенсивної терапії, великий автобус продиктувала саме життя – звичайні «швидкі» в умовах пандемії коронавірусу з цим завданням не можуть впоратись. У якості бази вирішили використовувати 12-метровий Mercedes-Benz Citaro, призначений для міжміських/приміських перевезень і розрахований на 85 пасажирів (45 сидячих місць). Машину взяли зі складу. Потім команда з 12 співробітників на заводі компанії в Ной-Ульмі всього за 15 робочих днів переобладнала автобус на спеціалізований реанімаційний комплекс з чотирма місцями для інтенсивної терапії.

Пасажирський салон перепланували і оснастили найсучаснішим медичним обладнанням, що включає в тому числі чотири апарати штучної вентиляції легень, ультразвуковий апарат, пристрій для аналізу крові, чотири монітори, чотири електрогідравлічні візки-каталки з системою завантаження і знімними ношами. Є бокси для зберігання ліків, додаткового дихального апарату і захисного одягу.

У салоні передбачені місця для сімох лікарів і медпрацівників. Бічні вікна отримали додаткове тонування. Кабіна водія повністю відокремлена від реанімаційного відділення перегородкою і має автономну систему вентиляції і кондиціонування. Автобус оснащений спеціальною світловою і звуковою сигналізацією.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: