Четвер, 05 вересня 2019 13:29

Mercedes-Benz представив перший у світі преміальний електричний мінівен

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, «зелений» мерседесівський суббренд EQ поповнився моделлю EQV.

Mercedes-Benz EQV – не новина: концепт електричного мікроавтобуса німці демонстрували ще на виставці в Женеві. Однак, розсекречений серійний зразок EQV виявився практично точною копією того концепту.

Він оснащений електромотором, що розвиває 204 к.с. і 362 Нм крутного моменту: за розрахунками Mercedes-Benz, цього має бути достатньо, щоб перемістити з місця на місце шість, сім або вісім осіб, в залежності від модифікації мінівена. Обіцяні дві версії – довжиною 5 140 та 5 370 мм при двох варіантах колісної бази – 3 200 і 3 430 мм. Максимальний об’єм вантажного простору в обох версій однаковий і становить 1 030 л.

Заявлена максимальна швидкість EQV – 160 км/год, а ось динамічні характеристики поки не називаються. Літій-іонна 90-кіловатна батарея імплантована в панелі підлоги і за розрахунками розробників повинна забезпечити запас ходу між зарядками до 405 км. 11-кіловатний бортовий зарядний пристрій передбачає можливість зарядки акумуляторів від побутової мережі, але скільки це займе часу, невідомо. А ось від терміналу постійного струму потужністю 110 кВт батарея з 10% до 80% зарядиться приблизно за 45 хвилин.

У список бортового обладнання новинки увійшли мультимедійний комплекс MBUX з деякими спеціальними функціями (наприклад, показом стану батареї і найближчих зарядних станцій), система рекуперації з можливістю налаштування інтенсивності (аж до «однопедального» режиму), функція ECO Assistant, що допомагає економити електрику під час руху, а також особливе оздоблення кузова і інтер’єру, що видає приналежність EQV до повністю електричному сімейства Mercedes-Benz.

Дебютує «зелений» мінівен на вересневій виставці у Франкфурті. Швидше за все, тоді ж будуть оприлюднені ціни та дата початку продажів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: