Вівторок, 25 червня 2019 14:15

У Франції вийшли на маршрут перші електробуси на водні

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, в проект нового екологічно чистого транспорту вклали 13 млн. євро.

Шість перших пасажирських електробусів, що працюють на водні, були випущені на лінію у французькому місті Уден, розташованому на півночі країни в департаменті Па-де-Кале. Довжина маршруту нового для Франції екологічного транспорту, склала 13 км.

На даху кожного електробуса розташований бак, розрахований на 30 кг водню, і паливний елемент, який відповідає за генерацію електрики з водню. Машини досить заправляти один раз на день на спеціальній станції.

«Ми виробляємо водень прямо на місці за допомогою електролізу води – розкладання її на водень і кисень. Отриманий водень ми стискаємо і заправляємо ним електробуси. Наш транспорт безшумний і не забруднює навколишнє середовище», – пояснила Софі Мазюр, керівник проекту у транспортній профспілці регіонів Артуа і Гоель, розташованих в Па-де-Кале.

У проект було вкладено майже 13 млн. євро. За даними розробників, технологія допоможе знизити викиди вуглекислого газу на 530 т на рік. «Майбутнє – за водневим транспортом. Його потрібно висувати на перший план на європейському рівні», – зазначив Тьєррі Майї, гендиректор транспортної компанії Transdev, яка приступить до обслуговування маршруту наприкінці літа.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: