Понеділок, 10 червня 2019 11:30

Scania представила концепт безпілотного електромобіля для міста

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинку розробили з прицілом на 2030 рік.

Компанія Scania представила власне бачення майбутнього міського транспортного засобу у вигляді концепта під назвою NXT. Як розповів Хенрік Хенрікссон, президент та CEO Scania, концепт має візуально та технічно показати, що саме нас очікує у найближчому майбутньому. Машину створювали з прицілом на 2030 рік, але в ній є технології, які доступні вже зараз.

Передні та задні ведучі модулі концепта NXT можна використовувати під автобусний кузов, розвізну вантажівку чи сміттєвоз. Автобусний модуль можна буде побачити під час виставки міського транспорту UITP в Стокгольмі, яка триватиме з 10 по 12 червня 2019, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі компанії Scania Ukraine.

Хенрік Хенрікссон переконаний, що з допомогою концепта NXT можна буде ініціювати зміни в сучасній транспортній системі міст, вийти за межі стандартного підходу в організації міського транспорту та, натомість, включити екологічне мислення.

Автобусний модуль має довжину вісім метрів та виробляється як один збірний компонент, що дозволяє суттєво зменшити вагу. Сонячні батареї циліндричної форми розміщені під підлогою, що дозволяє ефективно використовувати простір та сприяє кращому розподіленню ваги. Вага транспортного засобу становить менше восьми тон, а запас ходу приблизно 245 кілометрів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: