Понеділок, 08 квітня 2019 14:12

Як проходить реформа автобусних перевезень в Україні

Через рік з моменту початку реформи автобусних перевезень на міжобласних маршрутах кількість відхилених заявок перевізників знизилося на 57%.

Про це під час брифінгу повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає ЦТС.

«Паралельно з автобусної реформою, була розпочата реформа автобусних станцій. Її ознаками є те, що працює заявний принцип. Тобто, вам не потрібно домовлятися з чиновниками, з правоохоронними органами. Є вичерпний перелік документів, ви їх подаєте і в автоматичному режимі, якщо ваші документи відповідають заявці, отримуєте дозвіл. Якщо раніше 2/3 будь-яких заявок відхилялися, то зараз відмови - 5%», - зазначив Омелян, нагадавши, що реформа стартувала в березні 2018 року.

Для порівняння у відомстві привели точні цифри: за 10 місяців до початку реформи кількість відмов становила 405 заявок з 653 (62%), то через 10 місяців після її початку воно знизилося до 18 заявок з 364 (5%).

«Якщо раніше маршрути були поділені і кожен знав, яка компанія який напрямок обслуговує, то з початку реформи ситуація кардинально змінилася. У нас є окремі лінії, де на одному маршруті працює по 7 компаній. Хто запропонував кращу якість, більш низьку ціну, той отримає більше пасажирів», - додав міністр.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: