Вівторок, 30 червня 2020 10:24

200 одиниць техніки ремонтують дороги за курортними напрямками. ФОТО

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі активно ведуться роботи щодо відновлення ділянок траси Н-30.

Наступного місяця заплановано відкрити відремонтовані автошляхи до курортів на Чорному та Азовському морях. Ці дороги відновлені за президентською програмою «Велике будівництво». Один із таких проєктів – ремонт понад 60-кілометрової ділянки траси Н-30 «Василівка-Бердянськ» - компанія «Автомагістраль-Південь» реалізовує з початку цьогорічного дорожньо-будівельного сезону.

За масштабами робіт відновлення ділянок траси Н-30 можна порівняти із будівництвом траси Н-31 у Дніпропетровській області. На об'єкті задіяно близько 300 працівників та 200 одиниць дорожньої техніки, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі компанії. Ремонтні роботи виконуються на кількох ділянках одночасно.

Наразі на ділянці км 32+010 – км 55+082 вже завершено роботи з влаштування верхнього шару із ЩМА-20. Виконується укріплення узбіч на відновленій ділянці дороги.

На ділянці км 55+082 – км 89+526 відфрезерували зношене покриття та регенерували посилену основу із суміші фрезерованого матеріалу та ЩПС, обробленої комплексним в’яжучим (СФОВ). Влаштування вирівнюючого шару із крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші на модифікованому бітумі виконали на відрізку дороги у 17 км. Верхній шар зі ЩМА-20 влаштовано на ділянці основного проїзду завдовжки 12 км. Паралельно проводиться облаштування узбіч.

Відтак на ділянці км 89+526 – км 112+026 завершено влаштування двох шарів асфальтобетону по основному проїзду, виконується влаштування з’їздів, примикань, пішохідних доріжок та узбіч.

Роботи проводяться у дві зміни. Для безпеки робіт темної пори доби будівельну техніку оснащено додатковим освітленням.

Проведення робіт без зупинок дозволяє завершити відновлення ділянки траси Н-30 раніше запланованого терміну.

Як зазначається в повідомленні пре-служби «Автомагістраль-Південь», наразі безперервно працюють і мобільний асфальтобетонний завод MARINI XPRESS 2500 на виробничій базі в селі Новополтавка Чернігівського району Запорізької області та змішувальна установка MARINI сoldFALT400 у місті Токмак, продукція яких постачається на ділянки ремонту.

Рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі. В «Автомагістраль-Південь» звертають увагу водіїв на тимчасові дорожні знаки, необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: