Середа, 22 квітня 2020 17:53

В Україні здійснили аварійний ремонт на міжнародних трасах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, на певних ділянках покриття ремонтували окремі спеціалізовані бригади пневмоструменевим методом.

Компанія «Автомагістраль-Південь» із початку березня на автошляхах М-05 «Київ-Одеса» та М-03 «Київ-Харків–Довжанський» провела аварійний ремонт покриття загальною площею понад 10 тис. кв. м, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі підприємства. Після усунення локальних руйнувань та деформацій дорожнього покриття, що виникли після зимового періоду, експлуатаційний стан ділянок доріг задовольняє вимоги щодо безпеки дорожнього руху. У Київській області компанія здійснює експлуатаційного утримання на понад 150 км доріг.

Найбільший обсяг ремонту покриття був виконаний на ділянці км 18+000 – км 35+000 автотраси М-03. Відрізок дороги між Києвом та Борисполем майже цілодобово завантажений автотранспортом, а його реконструкція востаннє відбулася 2004 року, тож постійно потребує належного догляду. Два дорожньо-експлуатаційні підрозділи компанії «Автомагістраль-Південь» з застосуванням спеціалізованої дорожньої техніки провели ліквідацію ямковості та деформацій дорожнього покриття в обсягах робіт та за технологіями, визначеними та погодженими зі Службою автомобільних доріг у Київській області. Відновлення покриття здійснювалося методом «карткового» ремонту з фрезеруванням зношеного дорожнього покриття самохідною фрезою та наступним закладанням підготовлених місць гарячою асфальтобетонною сумішшю за допомогою асфальтоукладача. Також, для попередження утворення ямковості, окрема бригада виконувала розшивку та герметизацію тріщин та швів на зношеному дорожньому покритті із застосуванням швонарізника та заливника.

Не припинялися роботи з ліквідації ямковості й на ділянці км 11+660 - км 143+028 автодороги М-05 «Київ-Одеса». Незначні пошкодження покриття ремонтували окремі спеціалізовані бригади пневмоструменевим методом. Використання цього методу забезпечує високу якість робіт при мінімальних трудовитратах та кількості техніки, адже одна спеціалізована ремонтна машина, якою керують два оператори, дозволяє виконати всі технологічні процеси ремонту без необхідності виконання попередньої підготовки ремонтних місць (фрезерування, обрубування країв) та використання фрез, гудронаторів та котків. Таким методом відновили дорожнє покриття на площі близько 2 тис. кв. м.

Загалом для проведення ремонтних робіт на обох автотрасах залучено 70 працівників та 25 одиниць техніки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: