Четвер, 27 лютого 2020 13:23

Які навантажувачі виробляють в Україні

Як SpecMachinery.com.ua вже розповідав, в Україні налічується більше десятка виробників тракторів, а також працюють підприємства, на яких налагоджено виробництво і збірка комбайнів, цілий ряд компаній займається виробництвом різної техніки (а це сміттєвози, бетономішалки, підйомники і т.д.) на автомобільних шасі. В цьому матеріалі розкажемо про деяких з виробників навантажувачів в Україні.

Навантажувачі ХТЗ

ХТЗ відомий виробник тракторів, але в виробничій лінійці є й інша техніка. Наприклад, фронтальний навантажувач Т-156Б-09-03, який використовується при проведенні енергоємних земляних робіт в будівництві, ремонті дорожніх покриттів, а також в виробничих і сільськогосподарських цілях.

Вітчизняні навантажувачі 

Машина оснащується двигуном потужністю 180 к.с. Її вантажопідйомність досягає 3000 кг.

У сукупності з ковшем 1,5 куб.м продуктивність машини на сипучих матеріалах може досягати 170 т / год.

Відзначимо, навантажувач Т-156Б-09-03 (а також агрегати на аналогічній базі) відомі вже не один рік. І в конструкцію машин продовжують вносити зміни і впроваджувати удосконалення, новий виток яких припав на 2018 й, в якому ХТЗ активно займається модернізацією своїх моделей.

Екскаватори-навантажувачі ХМЗ

Херсонський машинобудівний завод також має в своїй лінійці будівельну спецтехніку, а саме екскаватор-навантажувач ЕП-5,2, що виготовляється на базі трактора МТЗ-92П (89 к.с.).

Вітчизняні навантажувачі 

Екскаватор-навантажувач ЕП-5,2 з ​​телескопічною рукояткою призначений для механізації вантажно-розвантажувальних і землерійно-транспортних робіт в умовах обмеженого простору.

Використане шасі спеціально розроблено для монтажу фронтального і екскаваторного обладнання і має дві рами.

Гідравлічна система ЕП-5,2 виготовляється з використанням комплектуючих провідних зарубіжних виробників. Насос-мультиплікатор – виробництва Італії, всі гідроциліндри виробляються на європейських заводах з використанням 5-компонентних ущільнень по суворим стандартам якості Євросоюзу.

На машині стандартно виконана гідроразводка під додаткове навісне обладнання: гідромолот, гідробур, вібротрамбовку тощо.

Навантажувачі Teren

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влітку минулого року, в рамках виставки Агро-2019 в Києві відбулася презентація навантажувачів «молодого» бренду Teren.

Вітчизняні навантажувачі 

На сьогоднішній день в Україні представлені фронтальні навантажувачі Teren моделей 920С, 830С, вилочні навантажувачі Teren, і новинка-2019 – фронтальний навантажувач 936В.

Зупинимося на новинці докладніше. У рух машину приводить двигун Weuchai WP6G125E22 потужністю 125 к.с., в парі з яким працює автоматична трансмісія. Максимальна швидкість машини може досягати 40 км/год.

Об’ємг ковша - 1,3 куб.м., вантажопідйомність 2200 кг, максимальна висота вивантаження - 3650 мм. Тривалість робочого циклу за даними виробника - менше 13 с.

Екскаватори-навантажувачі Elex

Кіровогорадское ПАТ Ельворті (Червона зірка) з 2015 року розпочало випуск самохідних екскаваторів-навантажувачів під самостійною торговою маркою Elex.

Вітчизняні навантажувачі 

В основу екскаваторів-навантажувачів Elex покладена білоруська машина «Дорелектромаш». Зараз в лінійці дві моделі - 81А і 81A-01 - з телескопічною рукояткою. Конструкторське бюро Elex переглянуло, спростило, переосмислило кожну деталь машини, в результаті чого вийшов в повній мірі вітчизняний проект.

Львівський автонавантажувач

Знаний колись «Львівський завод автонавантажувач» у 1999 р. після занепаду був викуплений товариством «Мікро-Ф». І тоді ж започатковано виготовлення модернізованої моделі - Львівський навантажувач власного виробництва (з часом серія моделей Львівського навантажувача отримала назву МФ та індекс вантажопідйомності), навісного обладнання до них, а також запчастини для навантажувача.

Вітчизняні навантажувачі 

В лінійці навантажувачі вантажопідйомністю від 2 тон до 16 тон.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: