Понеділок, 15 липня 2019 10:35

Caterpillar тестує автономний екскаватор

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, випробування проходять на полігоні, що належить компанії Taisei Corporation, яка виступила партнером тестування.

Компанія Caterpillar провела демонстрацію випробувань гідравлічного екскаватора Cat 320 нового покоління. Він йде з автономною системою, яка забезпечує землерийні та екскаваторні роботи в автоматичному режимі.

Тестування автономного екскаватора представляло собою автоматичну виїмку ґрунту і навантаження його у вантажівку. Тестування велося на полігоні, що належить компанії Taisei Corporation, яка виступила партнером тестування.

Спочатку роботи виконував оператор, потім ті ж маніпуляції екскаватор виконав в автономному режимі. Коли наближався самоскид (керований водієм), автоматично подавався звуковий сигнал. В цей час датчики LiDAR вимірювали відстань між екскаватором і вантажівкою, щоб визначити взаємне розташування машин, що дозволяло відрегулювати процес навантаження ґрунту. Як показав експеримент, екскаватор в автономному режимі виконує роботи такими самими плавними рухами і працює в швидкому темпі, як якщо б він все ще перебував під управлінням досвідченого оператора.

Caterpillar підкреслює, що Cat 320 – найпопулярніший гідравлічний екскаватор в класі 20-тонних машин. Поточна версія була випущена восени 2017 роки як модель нового покоління. Вона використовує цифрову платформу CAN (Controller Area Network), що об’єднує всі системи управління. В результаті екскаватор може вільно переміщатися за допомогою додаткового спеціального комплекту дистанційного керування або різних програм без складного додаткового оснащення, такого як, наприклад, роботизовані механізми.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: