П'ятниця, 31 травня 2019 12:39

Volvo тестує безпілотну техніку за допомогою 5G

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, випробування систем взаємодії безпілотного транспорту проводяться на спеціальному полігоні, що імітує реальні робочі умови.

Компанія Volvo CE почала тестувати систему взаємодії безпілотного транспорту з використанням бездротових мереж п’ятого покоління (5G). Наразі випробування проходять у співробітництві з компаніями Telia и Ericcson на випробувальному полігоні площею 25 га. Тут створили перепони, підйоми, спуски та нерівні ділянки доріг, з допомогою яких імітуються реальні робочі умови на будівельному майданчику. Головне завдання тестів – перевірка експериментальної техніки з можливістю керування нею на відстані та оцінка практичного потенціалу транспорту.

Наразі триває перший етап випробувань, в рамках якого тестують колісний навантажувач L180H. Ним керують з дистанційного стенду, розташованого на відстані 100м від тестової траси. Надалі планується підключити до тестів самоскид HX2. Триватимуть випробування протягом двох найближчих років.

Як розповів технічний спеціаліст Volvo CE з під’єднаних машин та експерт з мереж 5G Калле Скіллсетер, 2017 року спеціалісти компанії розмістили машину на глибині 400 м під землею та успішно керували нею з поверхні. 2015 року вдалось із Барселони управляти екскаватором, що знаходився у шведському місті Ескільстун. Завдяки технології 5G зменшились затримки, тому дистанційне керування можна здійснювати ще з більшої відстані.

У Volvo CE переконані, що технологія безпілотного управління машиною за допомогою 5G в майбутньому можна використовувати в гірничодобувній, лісовій, енергетичній та сталеливарній промисловості.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: