Понеділок, 04 лютого 2019 11:09

Caterpillar створив гігантський електроекскаватор

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Caterpillar спільно з компанією Pon Equipment представив 26-тонний повністю електричний екскаватор з акумулятором 300 кВт/год.

За інформацією Caterpillar, екскаватор такого тоннажу перетворений в «електричний» - вперше в світі - передає SpecMachinery.com.ua.

У рух екскаватор призводить електродвигун потужністю 122 кВт. Вага акумулятора «потягнула» на 3,4 тонни. Ємності батареї вистачає на 5-7 годин роботи, а заряджається акумулятор - за одну ніч.

На фото - перший з восьми електроекскаваторів, виготовлених для норвезької будівельної компанії Veidekke. Компанія зацікавлена ​​в збереженні природи, мінімізації шкідливих викидів, і взяла курс на заміну техніки. За підрахунками Veidekke, заміна 2500 екскаваторів такого розміру на електричні, за впливом на екологію буде рівносильна відмові від 60 000 легкових автомобілів.

Нагадаємо, Caterpillar серйозно зацікавлений в електрифікації свого модельного ряду. Як ми вже розповідали, в минулому році компанія інвестувала в проект Fisker - розробника інноваційних технологій твердотільних акумуляторів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: