Понеділок, 23 вересня 2019 18:13

В Україні виготовили перший газодизельний трактор на базі Belarus

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, відбулись випробування трактора Belarus з газодизельним двигуном, розробленим в Україні.

В основу поклали трактор Belarus 892 – повідомляє SpecMachinery.com.ua.

Газобалонне обладнання було розроблено спеціально для даної моделі трактора і складається з комплектуючих всесвітньо визнаних компаній: блок управління і електроніка фірми АЕВ, редуктор Tomasetto Achille, форсунки Hana, мультиклапан OMB з додатковими клапанами і покажчиками рівня, додатковий датчик температури вихлопних газів Bosch, термо-пластикові трубки та фітинги фірми Alex.

Роботи провели спеціалісти Групи компаній АІС.

Трактор випробовували в полі, яке оброблялося 10 років, при роботі з навісним обладнанням: з оборотним 3-корпусним плугом, зубовою бороню і катками для мульчування (шириною шість метрів). Агрегати навішували по черзі – на дизельному режимі експлуатації, після цього – на газодизельному.

Як повідомили в прес-службі компанії, результати тестування показали, що в обох випадках потужність трактора залишилася однаковою - 88 кінських сил. Витрати дизельного палива склали 18 літрів на годину, газодизельного - 19 літрів на годину (14 літрів дизеля + 5 літрів газу, тобто витрата газу становить 20 відсотків від загальної витрати палива).

Таким чином, при поточній середній вартості дизеля 25 гривень за літр і газу 11 гривень за літр - економія складає 40 гривень на годину. При середній експлуатації трактора 8:00 години в день - окупність газобалонного обладнання складе орієнтовно 100 днів роботи.

Презентація біпаливного трактора Belarus 892 для широкому загалу відбудеться в рамках Міжнародної агропромислової виставки АГРОЕКСПО 2019, яка пройде в м Кропивницький з 25 по 28 вересня 2019 року.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: