Субота, 06 липня 2019 22:46

Встановлено новий рекорд швидкості серед тракторів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, масу трактора суттєво зменшили та удосконалили конструкцію в плані аеродинаміки.

На аеродромі в англійському місті Елвінгтон JCB Fastrac під управлінням телеведучого і інженера Гая Мартіна розвинув швидкість 166,7 км/год. Цим машина побила попередній рекорд (140,44 км/год), встановлений в березні 2018 роки моделлю Track-Tor, створеної в рамках телешоу TopGear.

При конструюванні машини-рекордсмена за основу був узятий сільськогосподарський трактор JCB Fastrac. Його оснастили 6-циліндровим двигуном JCB Diesel Max робочим об’ємом 7,2 л. Цей силовий агрегат може розвинути потужність до 1000 к.с. і крутний момент до 2500 Нм. За участю фахівців компанії Williams Advanced Engineering масу трактора серйозно зменшили, а його конструкцію удосконалили з точки зору аеродинаміки.

«Ми вже давно хотіли встановити рекорд швидкості на Fastrac, і наше досягнення є черговим свідченням новаторського мислення інженерів JCB. Протягом декількох останніх місяців вони невпинно працювали над секретним проектом з розробки нового трактора. Я пишаюся тим, що нам вдалося досягти поставленої мети за такий короткий проміжок часу », – зазначив лорд Бамфорд.

Варто зазначити, що даний наземний рекорд швидкості не є першим в активі компанії JCB. У 2006 році транспортний засіб Diesel Max, оснащений двома дизельними двигунами JCB Diesel Max, розігнався до швидкості 563,418 км/год на дні висохлого озера Бонневиль. Цей рекорд досі не побито.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: