П'ятниця, 05 березня 2021 14:26

В Україні з’явився перший Mercedes-Benz для супервантажів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на початку березня 2021 року в Києві відбулася передача замовнику унікального для України (та навіть для решти Європи) сідельного тягача Mercedes-Benz Actros 2663LS.

Машина відрізняється найдорожчими і ефективними технічними рішеннями, і найпотужнішим двигуном. Крім того, на вимогу замовника тягач може похвалитися найвищим рівнем безпеки і комфорту. Настільки потужний і максимально оснащений новий вантажний автомобіль Mercedes-Benz в Україні ще ніколи не з’являвся – передає SpecMachinery.com.ua.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Передача відбулася 2 березня фахівцями офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні АТП «Атлант». Приймав автівку директор компанії РТСплюс Роман Трохимчук.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Actros 2663LS з колісною базою 3550 мм придбаний спеціально для роботи з причепом Faymonville NL4, розрахованим на перевезення особливо важких вантажів довжиною до 100 метрів! Це можуть бути мостові балки, лопаті вітрогенераторів та ін.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Повна маса причепа - до 120 тонн. Крім того, супертягач планується використовувати для роботи в Карпатах, що вимагає не тільки підвищеної потужності двигуна, але і посиленої гальмівної системи.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тож, в Україні вперше продається сідельний тягач (і взагалі вантажний автомобіль), оснащений топовим мотором в лінійці Actros. Це шестициліндровий OM 473 (ЄВРО-5) з турбокомпаундом. Робочий об'єм 15,6 літра, потужність 625 к.с., а крутний момент досягає 3000 Нм. Ці характеристики можна порівняти з характеристиками маневрового тепловоза!

Двигун встановлений разом з роботизованою коробкою передач PowerShift на 16 швидкостей. Це дозволяє працювати в оптимальному тяговому режимі, як в горах, так і на рівнинах. Гальмівна система доповнена стоянковим гальмом ще й на передні колеса.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Встановлена ​​пряма балка переднього моста, що підвищує прохідність. А ще машина забезпечена двома AGM акумуляторними батареями 12В 220 Ач, які не втрачають ємність після глибокого розряду. Важлива особливість – два бака по 320 літрів кожен. Це дозволяє не заправлятися під час транспортування балок. Тому що заїхати на АЗС з вантажем довжиною 25-100 метрів не можливо.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Легкосплавні колісні диски 9.00Х22,5 дозволяють ефективно відводити тепло від гальмівних механізмів і зменшують вагу машини. Також виграти дорогоцінні кілограми дозволяють алюмінієві ресивери пневмосистеми.

Інша незвичайна і дорога опція, також вперше представлена ​​в Україні - це ретардер рідинного охолодження, який розвиває максимальний момент гальмування в 3560 Нм. Водяний сповільнювач більш простий, надійний і менш витратний в обслуговуванні, ніж традиційний масляний. Він не вимагає окремого масляного охолоджувача і використовує радіатор системи охолодження двигуна. Подібний сповільнювач дозволяє істотно заощадити на заміні гальмівних колодок. А ще він підвищує ресурс коробки передач, оскільки скорочує кількість перемикань. І природно, зводиться до мінімуму ризик перегріти гальма, що підвищує безпеку перевезення.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

До слова, на безпеку при комплектації машини був зроблений особливий акцент. Це не випадково. Адже довгі і важкі деталі мостів дуже дорогі, і будь-які інциденти тут неприпустимі.

Тут встановлені всі системи безпеки, які тільки передбачив Mercedes-Benz. Почнемо з того, що автомобіль оснащений адаптивним круїз-контролем, який поступово уповільнює машину, якщо водій не реагує на перешкоду. Спочатку система подає тривожний сигнал, потім скидає швидкість аж до повної зупинки. Система вигідно відрізняється можливістю роботи в місті на швидкості до 50 км/ч. В цьому випадку вона зупиняє тягач Mercedes-Benz, навіть якщо перед ним раптово виявиться пішохід.

Крім того, тягач оснащений системою контролю смуги руху, системою стабілізації причепа, яка перешкоджає складанню автопоїзда. У наявності і система Stop-and-Go, яка дозволяє автоматично гальмувати і рушати в пробках. А вночі допоможуть біксенонові фари з функцією підсвічування поворотів – передає SpecMachinery.com.ua.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Важливу роль у безпеці перевезень відіграє комфорт водія. Адже чим менше водій втомлюється, тим менше ймовірність аварії і пошкодження цінного вантажу. Тут все зроблено на рівні дорогих автомобілів вищого класу.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

По-перше, на Mercedes-Benz Actros 2663LS встановлена ​​кабіна L BigSpace з рівною підлогою на пневмопідвісці з металевим, а не пластиковим бампером. Механізм відкидання - електрогідравлічний. Управляється натисканням кнопки.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

По-друге, замість традиційних дзеркал встановлені відеокамери заднього виду. Зображення з них передається на внутрішні монітори. На них можна виставити габарити причепа, тягача і винос причепа при маневрах. На відміну від дзеркал камери не чутливі до негоди, і зменшують до мінімуму сліпі зони. Крім того, відсутність величезних дзеркал зовні знижує витрату палива на 1,5%.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

По-третє, встановлений пакет TrendLine під дерево, велюрові килимки, хромовані деталі і шкіряне оздоблення керма, а також два монітори замість традиційних стрілочних приладів з вбудованою системою навігації. А на стоянці можна скористатися висувним холодильником і складним столиком.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

По-четверте, оббивка сидінь водія і пасажира - з коров'ячої шкіри. Крім того, водій може насолоджуватися масажною системою в кріслі, а також підігрівом і вентиляцією. Це дозволяє довше зберігати працездатність і максимально зосередитися на перевезенні вантажу. І це далеко ще не все опції і аксесуари.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

В русі машина справляє незвичайне враження. Завдяки надпотужному двигуну, вона рушає з місця без вантажу як легковий автомобіль і легко тримається в потоці. Правда, максимальна швидкість в цілях безпеки обмежена 90 км/год.

І ще один цікавий факт: гарантія на силову лінію становить 3 роки/250 тис. км пробігу.

Тягач Mercedes-Benz Actros  

Тягач Mercedes-Benz Actros  

В Україні комерційні автомобілі Mercedes-Benz представляє ПрАТ «АТП «Атлант», офіційний дилер Mercedes-Benz в Україні.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: