П'ятниця, 05 березня 2021 09:04

Стартувало серійне виробництво нового покоління великотоннажних вантажівок Volvo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління на заводах Volvo у Швеції та Бельгії. 

«Ми пишаємося тим, що скоро зможемо представити нашим клієнтам нове покоління вантажівок. При розробці усіх чотирьох моделей особливу увагу приділено поліпшенню ергономічності робочого місця водія, безпеці та продуктивності транспортних засобів, що робить їх більш ефективними, ніж попередні покоління», – говорить Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

Вантажівки Volvo FM та FMX оснащені повністю новою кабіною зі збільшеним внутрішнім об’ємом майже на кубічний метр і розширеним робочим простором для водія, а також покращеним освітленням в кабіні. Оглядовість з місця водія також можна додатково поліпшити на всіх нових моделях шляхом встановлення бокової камери з боку пасажира. Вона дозволяє побачити те, що відбувається збоку вантажівки, виводячи зображення на інформаційний дисплей.

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління  

Іншими важливими удосконаленнями є новий інтерфейс водія та передні фари з системою адаптивного дальнього світла для моделей Volvo FH та FH16. Нові моделі Volvo FH і FM також можна пристосувати до широкого спектра задач, забезпечивши значну економію палива і зниження викидів CO2 завдяки технології I-Save.

«Ми пишаємося цією великою інвестицією в наші чотири нові моделі, які зроблять вагомий внесок як у підвищення безпеки на дорогах, так і в подальше зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище. Створення нового модельного ряду вантажівок вимагає значного обсягу проєктно-конструкторських робіт, а також спільної роботи всієї організації Volvo, включно з нашими постачальниками, що робить початок виробництва особливим для всіх учасників, зокрема з урахуванням непростого минулого року», – коментує Роджер Альм.

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління  

На підтвердження прихильності Volvo Trucks екологічно безпечним транспортним технологіям, нові вантажівки Volvo FH, FM і FMX також передбачають рішення з електрифікації автомобілів, виробництво яких розпочнеться 2022 року. «Таким чином, майбутній перехід наших клієнтів на транспорт, що не використовує викопні види палива, буде безперешкодним, оскільки вони зможуть продовжувати їздити на своїй улюбленій моделі вантажних автомобілів Volvo», – зазначає Роджер Альм.

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління  

Представлена вперше в Європі минулого року нова лінійка великотоннажних вантажівок Volvo викликала великий інтерес з боку клієнтів: 2020 року було замовлено понад 12 000 вантажівок. Презентація та продажі цієї лінійки у 2021 році сягнули вже за межі Європи. Станом на 1 березня 2021 року компанія «Вольво Україна» отримала півсотні замовлень на вантажівки нового модельного ряду. Перші поставки вантажівок нового покоління в Україні очікуються у квітні та травні.

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління  

Спочатку виробництво вантажних автомобілів відбуватиметься на підприємствах Volvo Trucks в Гетеборзі у Швеції, Генті в Бельгії. Збиральний завод в Туве, Гетеборг, почне свою роботу в березні 2021 року.

«Ми довго готувалися до відкриття заводу, працюючи разом над створенням неймовірних вантажівок. Працівники заводу в Туве з нетерпінням чекають можливості приступити до роботи та готові постачати нові високоякісні вантажівки преміум-класу нашим клієнтам», – розповідає Мартін Фолін, виконуючий обов'язки віце-президента з виробництва на заводі в Туве.

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління  

Нові вантажівки пропонують безліч різних варіантів кабін і можуть бути оптимізовані для широкого спектра задач. Як завжди, головне завдання компанії Volvo Trucks полягало у створенні для водія другої домівки, якою зазвичай стає кабіна авто для далекобійників. У вантажних автомобілях для регіональних перевезень кабіна часто використовується як «мобільний офіс на колесах», та водночас за своєю конструкцією ці вантажівки є надійним і практичним робочим інструментом.

Таким чином, оглядовість, комфорт, ергономіка, рівень шуму, маневровість і безпека водія мали головне значення при розробці нових моделей вантажівок, зовнішній вигляд яких також було модернізовано з урахуванням останніх інновацій. 

Більше інформації про вантажівки Volvo в Україні дізнавайтесь на офіційному сайті https://www.volvotrucks.com.ua/uk-ua




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: