Середа, 24 лютого 2021 10:39

Kenworth представив оновлений флагманський тягач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, американська компанія Kenworth віртуально презентувала свій тягач нового покоління Kenworth T680 Next Gen.

Перший Kenworth T680 був запущений в 2012 році. Модель відзначалася чудовою аеродинамікою і економним споживанням пального.  Натомість модель 2021 року, за словами головного інженера компанії Джо Адамса, буде ефективнішою за попередника майже на 6%. Це досягається завдяки аеродинамічним вдосконаленням і впровадженню сучасних вузлів приводу.

Новий T680 отримав незвичайні спойлери на стійках кабіни. Звуження передньої частини вантажівки спричинило переробку всієї системи охолодження двигуна, але інженери пішли на це, щоб ще більше поліпшити рух оточуючого повітряного потоку. Бічні обтічники були перероблені, а нові складні подовжувачі краще закривають зазор між тягачем і напівпричепом.

Доступ до батареї став зручнішим. З'явилися нові світлодіодні фари з підігрівом. У них також були інтегровані ходові вогні, що повторюють вигин фари. Поворотники у вигляді світлодіодної смуги з'явилися в крилах кабіни. Це було зроблено, щоб краще інформувати інших учасників дорожнього руху.

Інтер'єр кабіни також був переосмислений. Тепер він пропонується з новими кольорами, які передбачають більший контраст. В опції Diamond VIT передбачені дверні накладки Madrona і небюджетні шкіряні сидіння.

Ще одним нововведенням став новий 15-дюймовий приладовий дисплей. Водії зможуть налаштувати в ньому позиціонування датчиків на свій розсуд. Також в T680 Next Gen, окрім адаптивного круїз-контролю, є система попередження зіткнення з функцією екстреного гальмування, система, що перешкоджає зміні смуги руху та інші пристрої, що підвищують безпеку руху.

Під капотом T680 Next Gen ховаються 6-циліндрові мотори Paccar. Це 12,9-літрові дизелі MX-13 потужністю від 410 до 515 к. с. Їх максимальні значення крутного моменту варіюються від 2100 до 2500 Нм. Двигуни MX-11, в свою чергу, забезпечують діапазон від 360 до 450 к. с. і крутний момент від 1700 до 2300 Нм. Всі двигуни працюють в парі з 12-ступінчастою автоматизованою коробкою передач Paccar.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, конфігурації нового покоління T680 включають в себе денну кабіну і кабіни з 40 -, 52- і 76-дюймовими спальними відсіками.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: