Субота, 30 січня 2021 10:28

МАЗ представив новий концепт електровантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, об'єднаний інститут машинобудування НАН РБ спільно з Мінським автозаводом розробляє новий концепт електричного вантажного авто.

Макет перспективного транспортного засобу під індексом МАЗ-4381 ЕЕ був представлений 29 січня на виставці нових наукових розробок.

Електромобіль призначений для роботи в міському середовищі. За попередньою інформацією концепт буде оснащуватися асинхронним тяговим електродвигуном потужністю 130 кВт (на піку - 220 кВт). Для харчування електротрансмісії будуть використані літій/іонні акумуляторні батареї з сумарною місткістю до 240 кВтгод.

Запас ходу МАЗ-4381 ЕЕ сягатиме 200 км (що вдвічі перевищує показник першої електровантажівки МАЗ, представленої влітку 2020 року). Повна маса електричного концепту МАЗ-ГІМ становить 12 тон, а його вантажопідйомність не перевищуватиме 4400 кг. Максимальна швидкість транспортного засобу обмежена електронікою і сягає 90 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кабіна у електромобіля від серійної вантажівки МАЗ, але фронтальна панель має оригінальний дизайн. Презентація чинного дослідного зразка призначена на кінець 2021 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: