Понеділок, 11 січня 2021 12:27

Як працює система допомоги при поворотах в Mercedes-Benz Actros

Як передає SpecMachinery.com.ua, 85 відсотків нових моделей Actros, придбаних в Німеччині і Швейцарії, замовляються із «помічником повороту» Sideguard Assist.

Поворотний маневр в міському потоці - одне із найменш приємних завдань для водія: він повинен одночасно звертати увагу на світлофор, покажчики, автомобілі, що рухаються по зустрічній і поперечній смузі дороги, а також спостерігати за пішоходами і велосипедистами, що рухаються збоку.

Окрім цього, дорожня ситуація може змінюватися кожну секунду. Також велосипедисти і пішоходи не завжди впевнені, що водій автобуса їх взагалі бачить.

Система Sideguard Assist, розроблена Mercedes-Benz Trucks, може використовувати багатоступінчастий процес візуальних і звукових сигналів для попередження водія велосипедистів, електросамокатів або пішоходів в зоні видимості радара з боку пасажира. Асистент повороту S1R, повністю інтегрований в архітектуру автомобіля, доступний не тільки для Mercedes Actros. Його можна замовити для наступних моделей: Arocs, Econic з 2016 року, а з 2019 року також може бути дооснащена для багатьох моделей цієї серії (з 2017 року випуску).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в червні 2021 року Mercedes-Benz Trucks запустить ще одну систему безпеки: Active Sideguard Assist (ASGA), яка не тільки підтримує водія, але і може попереджати про наближення велосипедистів, електросамокатах або пішоходів на стороні пасажира і може ініціювати автоматичне гальмування, якщо водій не реагує на звукові сигнали.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: