П'ятниця, 04 грудня 2020 14:30

Як працює Multimedia Cockpit Mercedes-Benz Actros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, концепція робочого місця водія Multimedia Cockpit від вантажного підрозділу Mercedes-Benz дає змогу оптимізувати процес управління авто та бізнесом.

Ми розповімо про те, як працює концепція комфортного управління усіма функціями Actros. Сьогоднішній модельний ряд Actros є перехідним від аналогового робочого місця водія до цифрового. Після свого виходу в 2018 р, ставши першим повністю «цифровим» робочим місцем водія вантажівки, Multimedia Cockpit здійснила справжню революцію. Пропонуємо вам коротку і далеко не повну розповідь про можливості цієї системи.

Два дисплеї є головними джерелами інформації для водія: основний кольоровий дисплей з високою роздільною здатністю замінює собою традиційну приладову панель і надає ясне відображення всієї інформації про водіння і автомобілі. У центрі приладової панелі є також другий дисплей - допоміжний.

Відображення нових систем безпеки і допомоги водінню знаходиться в безпосередньому огляді водія. Різні маневри, що виконуються такими системами як Active Drive Assist і Predictive Powertrain Control (PPC), отримують зрозумілу візуалізацію на основному дисплеї - це забезпечує більшу безпеку і ефективність, одночасно знижуючи навантаження на водія. Крім цього, для управління дисплеями водії можуть використовувати сенсорні кнопки на багатофункціональному рульовому колесі без необхідності прибирати руки з керма.

Як передає SpecMachinery.com.ua, конструктори вантажного підрозділу Mercedes-Benz розробили робоче місце так, щоб воно оточувало водія. Головною метою було спроектувати внутрішній простір таким чином, щоб у водія постійно була повна картина роботи автомобіля і ситуації на дорозі, особливо при використанні систем допомоги водієві.

Допоміжний дисплей, розташований на приладовій панелі праворуч від керма, доповнює основний дисплей, розташований по центру, просто перед очима водія. Там, де колись панувало різноманітність перемикачів, що відповідають за різні функції, тепер залишився лише сенсорний екран, що забезпечує водієві доступ до широкого спектру налаштувань і функцій автомобіля.

Допоміжний дисплей включає в себе інтегровану інформаційно-розважальну радіосистему, а також дозволяє легко управляти системою обігріву, клімат-контролем, навігаційною системою, функціоналом автомобіля, телефонією і освітленням - як зовнішнім, так і внутрішнім.

Bluetooth дозволяє підключати два мобільних пристрої до функції гучного зв'язку, завдяки чому водії можуть слухати свою улюблену музику, зберігаючи при цьому доступ до контактів. На додаток - два роз'єми новітнього формату USB-C.

Інтерактивна Multimedia Cockpit оснащена системою навігації з функціями розпізнавання дорожніх знаків Traffic Sign Assist і Remote online для перевірки і контролю роботи автомобіля через смартфон.

За допомогою порталу додатків Mercedes-Benz Truck App Portal можна оснастити вантажівку ще більшою кількістю додатків для підвищення комфорту і ефективності. Наприклад, управляти замовленнями на перевезення вантажів прямо з кабіни.

За допомогою водійських карт для електронних тахографів або Fleetboard в Multimedia Cockpit можна створювати до 6 водійських профілів, при виборі яких система буде автоматично завантажувати відповідні налаштування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за допомогою сенсорних кнопок на лівій і правій панелях управління рульового колеса водій отримує доступ до широкого спектру даних, а також управління низкою функцій і систем простими «перегортати» рухами і натисканнями. Такі функції, як клімат-контроль, радіо, внутрішнє освітлення або відповідь на вхідні дзвінки знаходяться в безпосередньому доступі водія. Інтуїтивно зрозуміле управління системою допомагає водіям не відволікатися.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нового Actros можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: