Субота, 07 листопада 2020 11:21

Армія отримає першу партію нових РСЗВ «Верба»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України отримають нові реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) «Верба», наразі вирішується питання виготовлення установчої партії. Про це розповів начальник ракетних військ та артилерії − начальник управління РВіА Командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Андрій Маліновський.

122-мм РСЗВ «Верба», розроблена Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ХКБМ), оснащена кабіною на 5 місць. Керування вогнем, прицілювання та перезаряджання здійснюються в автоматичному режимі з кабіни. Боєкомплект – 40 реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км. Перезаряджання пакету з 40 ракет здійснюється протягом 10 хв механізованим способом. Для цього розроблено транспортно-заряджальну машину, що перевозить 80 реактивних снарядів.

Використання цифрових систем управління вогнем дозволило у рази скоротити час для відкриття вогню, а завдяки новій системі стабілізації платформи, вдалось значно підвищити точність. Окрім того, на «Вербу» встановлені сучасні системи цифрового зв‘язку для захищеної передачі інформації. У поєднанні із високопрохідним шасі КрАЗ-6322, це забезпечує високу бойову ефективність та мобільність «Верби» на полі бою. Маса машини становить майже 20 тон. Вона здатна розвивати швидкість до 85 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для виробництво нової системи була налагоджена кооперація між ХКБМ, Шепетівським ремонтним заводом (ШРЗ), якій опанував виробництво артчастин, і Львівським державним заводом «Лорта», котрий є найбільшим виробником радіоелектронної апаратури.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: