Середа, 24 лютого 2021 09:59

ДСНС Херсонщини отримала нові машини для гасіння лісових пожеж

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сертифікати та ключі від нових сучасних автомобілів отримали начальники Каховської, Олешківської та Голопристанської районних служб ДСНС.

Саме на цих територіях фіксується найбільше пожеж у лісових масивах. Відтепер боротися з масштабними пожежами у рукотворних лісах на лівобережжі Дніпра вогнеборцям Херсонщини стане легше. Води там набрати ніде, і по неї доводилося їхати за кілька кілометрів до найближчих сіл чи природних водойм. А це -- час, за який розбурхане степовим вітром  полум'я може охопити цілий масив зелених насаджень.

Пожежні автоцистерни АЦ-8-50, вироблені на базі шасі МАЗ, призначені для перевезення екіпажу рятувальників, вогнегасних речовин, пожежно-технічного та аварійно-рятувального обладнання для гасіння пожеж та проведення порятунку людей.

Ці автомобілі вміщають по 8 тон води, і можуть використовуватися в містах і сільській місцевості як самостійна одиниця. Мають високу прохідність, що є надважливим під час пересування по лісовій місцевості.

Крім того, нові автоцистерни на базі автомобілів «МАЗ» обладнані лафетними стволами, що дають змогу  викидати струмінь води на сімдесят метрів. Для гасіння лісових пожеж, до яких навіть наближатися смертельно небезпечно, такі лафети теж будуть незамінні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загальна вартість нових автоцистерн становить понад 23 мільйони гривень.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: