Понеділок, 15 лютого 2021 09:15

Hyundai представив крокуючу вантажівку підвищеної прохідності

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, безпілотник TIGER здатний виконувати функцію як повнопривідного автомобіля, так і «чотириногого» крокуючого транспортного засобу.

TIGER розшифровується як Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, тобто «трансформований інтелектуальний робот для наземних експедицій». Його розробив технічний підрозділ New Horizons Studio (частина концерну Hyundai Motor), у співпраці з компаніями Autodesk і Sundberg-Ferar.

TIGER призначений для роботи в якості пересувної науково-дослідницької платформи в екстремальних важкодоступних місцях. Побудований на модульній платформі, автомобіль оснащений складною ходовою частиною, що складається з «ніг» і коліс, панорамної системою контролю траєкторії руху і набором датчиків для дистанційного спостереження. TIGER також може стикуватися з безпілотними літальними апаратами (UAV), здатними заряджати і доставляти його в важкодоступні місця.

Великий вантажний відсік всередині кузова дозволяє використовувати TIGER для доставки вантажів і допомоги в екстрених ситуаціях. За заявою розробників, завдяки поєднанню «ніг» і коліс TIGER здатний впоратися з екстремальними ситуаціями, володіючи при цьому більш високою вантажопідйомністю, аніж стандартний наземний автомобіль.

Коли «ноги» прибрані, TIGER їде точно так же, як звичайний повнопривідний автомобіль, і це найефективніший режим руху, оскільки тяга передається на колеса. Однак якщо автомобіль застрягне або потрібно рухатися по ділянці, подолати яку за допомогою коліс неможливо, TIGER здатний вибратися з допомогою «ніг» і пройти подібний відрізок шляху з меншими втратами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, автори проекту розраховують, що поєднання робототехніки і технологій автомобілебудування в таких концептах, зможуть задати новий напрямок у розвитку автомобільного транспорту.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: