Неділя, 07 лютого 2021 20:45

Liebherr запропонував цікаве рішення для безпечної роботи із вантажами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новий гальмівний асистент Liebherr скорочує гальмівний шлях колісних навантажувачів.

За статистикою аварії з колісними навантажувачами найчастіше відбувається, коли оператор машини рухається заднім ходом після процесу навантаження.

Цей зворотний хід особливо небезпечний, якщо люди знаходяться в робочій зоні колісного навантажувача. У таких ситуаціях на оператора машини лягає величезна відповідальність. Нещасні випадки з будівельною машиною часто призводять до важких травм і матеріальних втрат.

Тому для максимальної безпеки Liebherr продовжує удосконалювати свої системи допомоги водієві. Поточний приклад цього - активне виявлення персоналу при русі заднім ходом, яке тепер має вбудовану функцію допомоги при гальмуванні і карту подій.

Активне виявлення людей візуально попереджає оператора машини через дисплей і подає звуковий сигнал навантажувача, якщо при русі заднім ходом виникає небезпека. Система допомоги з використанням інтелектуальних датчиків забезпечує конкретне попередження про людей в задній частині колісного засобу на більшій відстані, аніж про перешкоди, таких як стіни, колони або інші транспортні засоби. Це означає, що допоміжна система уникає непотрібних сигналів, тим самим знижує навантаження на оператора машини і викликаючи менше відволікаючих чинників.

У той момент, коли активна система виявлення людини виявляє джерело небезпеки, асистент гальмування сповільнює колісний навантажувач до повної зупинки. Таким чином, процес гальмування запускається на більш ранній стадії і швидше, ніж у випадку традиційного гальмування, оскільки за допомогою асистента гальмування немає затримки, викликаної часом реакції людини. Це означає значне скорочення гальмівного шляху, що, в свою чергу, знижує частоту і тяжкість аварій.

Своєю чергою гідростатичні компоненти трансмісії автоматично знижують швидкість. Також використовуючи карту подій, оператор колісного навантажувача Liebherr може визначити зони ризику на об'єкті і вжити заходів для запобігання нещасних випадків.

Використовуючи карту пригод, оператор колісного навантажувача Liebherr може визначити зону ризику на об'єкті і вжити заходів для запобігання інцидентів.

Другий асистент гальмування - карта подій. Кожен раз, коли система допомоги виявляє небезпеку і видає попереджуючий сигнал, система передає сигнал GPS в LiDAT, внутрішню систему передачі і визначення місця розташування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Liebherr пропонує кілька інтелектуальних допоміжних систем для колісних навантажувачів середнього і великого розміру. На додаток до активного виявлення персоналу це також адаптивне робоче освітлення, моніторинг переднього простору, система камер Skyview 360 °, система моніторингу тиску в шинах з підтримкою датчиків і новий пристрій для зважування.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: