Четвер, 04 лютого 2021 14:57

ОГХК хоче повернути $38 млн боргів через міжнародний арбітраж

Про це SpecMachinery.com.ua повідомили в прес-службі «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії».

Як повідомляють в прес-службі ОГХК, кошти «вимили» з компанії за часів правління ексменеджерів. Державне АТ «ОГХК» звернулось до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України з позовом проти компаній-прокладок Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG (Австрія) та Defessa Trans F.Z.E (ОАЕ). Ексменеджмент вдався до непрозорих операцій через ненадійних покупців, що мали ознаки фірм-прокладок. Відповідно до умов підписаних у 2019 році контрактів, вищезазначені контрагенти мали ще півроку тому провести оплату за отриману продукцію.

 «Це розкрадання державного майна в особливо крупних розмірах, яким АТ «ОГХК» збиралися поставити на коліна: щоб ми не могли платити заробітні плати, зупинили виробництво, припинили діяльність. Куди дивилися екскерівники при підписанні таких відверто корумпованих угод? Очевидно, лише в свої кишені,» — повідомив т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Артур Сомов.

Керівник також додав, що справа має не лише загальнодержавне значення, оскільки передовсім від контрактів з Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG та Defessa Trans F.Z.E постраждала держава, це ще й проблема міжнародного рівня, адже фірми досі залишаються на міжнародному ринку TZMI та видають себе за добросовісних партнерів — представників АТ ОГХК на зовнішніх ринках.

Нагадаємо, що зловживання попереднього керівництва, зокрема Руслана Журила та афілійованого з ним Олексія Гладушка, на ОГХК перебувають у фокусі уваги детективів НАБУ та САП. Із 2016 року антикорупційні органи здійснювали досудове розслідування за фактами їх зловживання службовим становищем при експорті титанової сировини через ці фірми-прокладки. У 2018 році обвинувальний акт за обвинуваченням службових осіб вказаного підприємства скерували до суду.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: