Середа, 03 березня 2021 11:13

Nissan вдалося істотно підвищити ККД двигуна внутрішнього згоряння

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Nissan оголосила про прорив в сфері підвищення ефективності двигунів внутрішнього згоряння.

Японський виробник досяг рівня теплового ККД двигуна 50%, що на 10% вище середнього значення по галузі для серійних двигунів.

Мова йде про гібридну систему послідовного типу Nissan e-Power, в якій бензиновий двигун виступає в ролі генератора, який підзаряджає тягову батарею, а безпосередньо обертає колеса один або кілька електричних двигунів. Перша ітерація такої установки з'явилася на Nissan Note для внутрішнього ринку Японії в 2016 році, а незабаром подібна система вперше з'явиться на європейських Nissan Qashqai третього покоління.

Як розповів Тошіхіро Хіра, старший віце-президент інженерного підрозділу силових агрегатів і електромобілів Nissan Motor, автомобілі з традиційними ДВЗ вимагають максимально можливої ​​потужності і крутного моменту двигуна в широкому діапазоні обертів і навантажень, через що конструкторам доводиться йти на компроміси в питанні ефективності роботи силової установки в цілому. Однак в системі e-Power двигун внутрішнього згоряння може більшу частину часу працювати в оптимальному режимі, що дозволило реалізувати задум японських інженерів.

Ефективність бензинового двигуна підвищується за рахунок посилення потоку газів в циліндрах і займання, що дозволяє при високому ступені стиснення спалювати більш бідну суміш. В ході внутрішніх випробувань Nissan досяг теплового ККД 43% при використанні системи рециркуляції вихлопних газів (EGR) і 46% при роботі на збідненій суміші. Цільового значення теплового ККД 50% вдалося досягти за рахунок роботи двигуна на фіксованих оборотах і навантаженні в поєднанні з технологіями рекуперації надлишків тепла.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, незважаючи на багатообіцяючі результати експериментів, поки не відомо, коли нова технологія стане доступною для серійних автомобілів Nissan. Дослідження в цьому напрямку тривають.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: