П'ятниця, 26 лютого 2021 13:41

Volvo CE відновлює «допандемічні» позиції

Незважаючи на різкий спад попиту в першій половині 2020 року через пандемію Covid-19, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ефективно відновлює позиції, демонструючи поліпшення продажів і операційного доходу в четвертому кварталі 2020 р.

Зокрема, продажі Volvo Construction Equipment в четвертому кварталі 2020 року зросли на 6%, а портфель замовлень виріс на 31% - повідомили SpecMachinery.com.ua в прес-службі компанії.

У 4 кварталі 2020 р. чисті продажі виросли на 6% – до 20810 млн шведських крон (проти 19716 млн за аналогічний період минулого року). З урахуванням зміни курсів валют чистий обсяг продажів виріс на 15%. Операційний дохід становив 2321 млн шведських крон (проти 1931 млн), що відповідає нормі операційного прибутку в 11,2% (проти 9,8%). Зростання продажів машин і послуг позитивно позначилося на виручці.

За рік в цілому обсяг продажів знизився на 8%, до 81453 млн шведських крон (проти 88606 млн). Скоригований операційний дохід знизився до 10071 млн шведських крон (проти 11910 млн), що відповідає нормі операційного прибутку в 12,4% (проти 13,4%).

Після різкого весняного падіння попиту, пов'язаного з пандемією, у другій половині року спостерігалося зростання. До листопада і на європейському, і на північноамериканському ринках спостерігалося зниження на 14%, в той час як ринок Південної Америки зріс на 12%, головним чином завдяки поліпшенню ситуації в Бразилії. Державні заходи стимулювання сприяли швидкому відновленню в КНР, де ринок виріс на 28%, хоча в Азії в цілому попит впав на 6%.

У четвертому кварталі 2020 року надходження нових замовлень в Volvo CE збільшилася на 31% завдяки зростанню активності на більшості ринків і поповненню запасів дилерами. Надходження замовлень в Європі зросла на 20%; в той же час в Північній Америці вони виявилися нижче на 18% в порівнянні з рекордним показником 2019 року. У Південній Америці надходження замовлень зросло на 182% від низького початкового рівня на більшості ринків. В Азії надходження замовлень збільшилася на 39% завдяки державним заходам підтримки в КНР і поліпшенню ситуації на інших ринках.

Поставки в четвертому кварталі 2020 року збільшилися на 21%, також завдяки збільшенню обсягів в КНР, на інших азіатських ринках і в Бразилії.

«У 2020 році глобальна пандемія поставила нас перед безпрецедентними для сучасності викликами», - зазначив Мелькер Йернберг, президент Volvo Construction Equipment. «Але ми, разом з нашими бізнес-партнерами і постачальниками, зуміли зберегти підтримку наших клієнтів на всіх етапах кризи. Активність в будівельній галузі вже повернулася на допандемічний рівень, і це викликає у клієнтів впевненість, яку ми спостерігаємо в активному припливі нових замовлень».

До речі, в четвертому кварталі 2020 р. Volvo CE розпочав поставки електричних моделей компактних колісних навантажувачів і компактних екскаваторів, поклавши початок новій епосі електричної техніки.

Детальніше про будівельну техніку Volvo CE можна дізнатися, звернувшись до офіційного дилера в Україні - компанії ETS Group




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: