Вівторок, 09 лютого 2021 09:31

У Кременчуці збудують новий міст через Дніпро

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, березні 2020 року «Украавтодор» планує розпочати спорудження нового мосту у Кременчуці

Документ, який передбачає побудову вантового мосту через Дніпро підписали Іван Краповницький, начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області, та Толга Аккаш, виконавчий директор DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.

Турецька компанія стала переможцем тендеру на будівництво Кременчуцького мосту. Вартість будівництва складе 11,2 млрд грн. Підрядник реалізовуватиме проєкт за системою design-build, яка передбачає проєктування конструкції та її ж будівництво.

Загальна довжина ансамблю – понад 3 км, довжина мостового переходу з підходами – 1 700 м. Згідно з ТЕО, схема вантового мосту 180+360+180, що також відповідатиме вимогам судноплавства. Переправа матиме 4 смуги руху, по дві у кожному напрямку.

На правому березі Дніпра підходи до мосту сполучатимуться з дорогою Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя. На лівому — з вуличною мережею Кременчука. У цих точках передбачено будівництво різнорівневих транспортних розв’язок.

Початок будівництва – березень 2021, термін – 3 роки. При будівництві 95% матеріалів будуть українського виробництва.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, держагентство також не відмовляється від проєкту щодо будівництва ще одного мосту через Дніпро в регіоні – у складі обходу Кременчука. Наразі очікується підписання міжурядової угоди із китайськими партнерами.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: