Субота, 02 січня 2021 10:29

Як змінилися правила реєстрації транспортних засобів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Кабінет міністрів України у грудні 2020 року ухвалив постанову, якою вніс зміни у реєстрацію і перереєстрацію транспорту в Україні.

Постанова КМУ №1273 від 16 грудня 2020 року переводить частину адміністративних послуг в онлайн формат, а також істотно скорочує час безпосереднього обслуговування в сервісному центрі.

Відтепер через електронний кабінет водія можна буде:

подавати документи, необхідні для отримання номерних знаків та реєстраційних документів. Це буде можливо у випадках, коли транспортний засіб не потребує огляду експертної служби МВС;

замовляти з числа наявних у сервісному центрі МВС номерні знаки;

оформляти в електронному вигляді договору купівлі-продажу транспортних засобів.

Також  скасовано необхідність проходження експертного огляду ТЗ для перереєстрації у випадках:

зміни найменування та адреси юридичних осіб, а також ПІБ і місця проживання фізичних осіб;

отримання або перезакріплення індивідуального номерного знаку або «платного» номерного знаку;

видачі (повернення) реєстраційних документів для виїзду за кордон або тимчасового реєстраційного талона.

Салони, які торгують новими автомобілями і мототехнікою, і зареєстровані в Головному сервісному центрі МВС, зможуть самостійно реєструвати транспортні засоби.

Перереєстрація транспортного засобу у зв'язку із заміною двигуна буде проводиться в разі зміни типу двигуна, його ваги, робочого об'єму і потужності. Документи, що підтверджують законність придбання двигуна, не будуть потрібні.

Нововведеннями допускається можливість продажу транспортного засобу в разі успадкування без попередньої перереєстрації на спадкоємця. Крім цього при перереєстрації ТЗ без зміни власника або в разі, коли ТС передано у спадок, можна буде залишити існуючі номерні знаки - за умови, що вони відповідають чинним вимогам.

Як передає SpecMachinery.com.ua, окрім цього, заборонена перша реєстрація автобусів, виготовлених на базі шасі транспортних засобів, що були в експлуатації.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: