Четвер, 31 грудня 2020 13:19

Нові дороги в Україні будуть безкоштовними

Як передає SpecMachinery.com.ua, Укравтодор заявив, що нові і відремонтовані в рамках програми «Велике будівництво» автодороги завжди будуть безкоштовними.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня Кабінет міністрів затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд по платних дорогах, які планується будувати в майбутньому на умовах концесії, тобто за кошти приватних інвесторів. Своєю чергою, Укравтодор пояснив, що на сьогодні в Україні ще немає жодної побудованої на кошти приватних інвесторів дороги. Таким чином жодна з доріг «Великого будівництва» в цьому році не може стати платною.

«Єдина мета постанови - створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проектів в Україні», - відзначили в Укравтодорі.

Крім цього Агентство автомобільних доріг повідомило, що при будівництві концесійні платних доріг обов'язково будуть альтернативні безкоштовні дороги. А всі чутки про майбутні дороги, для яких можуть встановити плату за проїзд, є лише чутками, оскільки конкретних домовленостей і проектів в цьому напрямку поки немає.

У листопаді Укравтодор спільно з IFC (Всесвітній банк) і Міністерством інфраструктури України презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі. На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, зате він буде заробляти на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з Державного дорожнього фонду.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: