П'ятниця, 25 грудня 2020 16:29

Скільки коштуватиме проїзд по приватних дорогах в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Кабмін визначився з максимальним розміром плати за проїзд по концесійних дорогах

Уряд затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованими на умовах концесії. Вона буде визначатися відповідно до категорії транспортних засобів і за кожен кілометр автодороги.

Як заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, впровадження перспективних проектів державно-приватного партнерства (ДПП) залишається одним з головних пріоритетів для його відомства в 2021 році.

«Ми хочемо залучити приватних інвесторів на ринок українських автодоріг. Для цього вже розроблена Перша програма ДПП в дорожній галузі roadppp.in.ua, в рамках якої на першому етапі ми відновимо 6 потенційних пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1,4 тис. км. Сьогоднішнє рішення уряду дозволить створити правові підстави для реалізації проектів з будівництва доріг на умовах концесії. Крім того, це сприятиме підвищенню зацікавленості з боку приватних інвесторів брати участь в концесійних проектах в дорожньому секторі України», - сказав він.

Залежно від категорії транспортного засобу вартість проїзду буде визначатися таким чином:

- для мотоциклів з причепом (коляскою) і без нього, легкових автомобілів - 0,023 євро;

- для легкових автомобілів з причепом, мікроавтобусів з кількістю місць для сидіння до 10 (включаючи водія), вантажних авто з дозволеною максимальною масою до 3,5 т - 0,023 євро;

- для вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою від 3,5 до 12 т, автопоїздів з дозволеною максимальною масою до 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 і з дозволеною максимальною масою не більше 12 т - 0,045 євро;

- для вантажівок і автопоїздів з дозволеною максимальною масою понад 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння більше 29 і з дозволеною максимальною масою понад 12 т - 0,133 євро.

Відповідно до закону України «Про концесії», розмір плати за разовий проїзд по автомобільній дорозі загального користування, побудованої на умовах концесії, визначається концесіонером відповідно до умов концесійного договору та з урахуванням тарифної сітки плати за разовий проїзд автомобільною дорогою за кожен кілометр.

Як передає SpecMachinery.com.ua, поряд з тим, вартість проїзду не може перевищувати максимального розміру плати, і встановлюється Кабінетом Міністрів з урахуванням виду транспортного засобу та рівня інфляції.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: