Четвер, 15 жовтня 2020 15:21

Tatra інвестує більше $100 млн в новий завод

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новий об'єкт вже будується в Бразилії.

Чеська компанія Tatra збирається побудувати власне складальне виробництво в Південній Америці. Новий об'єкт зараз будується в Бразилії і повинен бути завершений ще до кінця поточного року. Як кажуть маркетологи, в Південній Америці існує величезний попит на повноприводні транспортні засоби, які можуть з успіхом працювати на бездоріжжі. Тут потреби в ваговозах формуються в основному за рахунок досить розвиненої добувної промисловості. Маючи власне великовузлове складальне виробництво Tatra може знизити вартість вантажівок, що поставляються на місцевий ринок.

Майбутній завод чеської компанії знаходитиметься недалеко від міста Куритиба на півдні Бразилії. Місце це було обрано не випадково, оскільки всього лише в 50 км від нього розташований автозавод компанії DAF. Оскільки цей автовиробник з Нідерландів поставляє Tatra кабіни DAF CF і двигуни Paccar MX (для всіх моделей Tatra Phoenix).

Перші зібрані в Бразилії вантажні автомобілі Tatra повинні з'явитися на початку 2021 року. Чехи вже почали навчати і шукати відповідних співробітників для роботи на своєму підприємстві. Загальний обсяг інвестицій в нове виробництво складе близько 600 мільйонів бразильських реалів, тобто трохи більше $100 млн.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: