Субота, 31 серпня 2019 19:36

Китайські трактори займають в Україні нові ніші

Китайські трактори в Україні пройшли довгий і тернистий шлях – від міні-тракторів сумнівною збірки, до серйозних машини з повноцінним обслуговуванням.

Ще кілька років тому збут китайських тракторів в Україні формувався десятками компаній, які постачали в нашу країну машини різних брендів, різного ступеня оснащеності, з різними можливостями і внутрішньою політикою, і нерідко – «гаражної збірки». І споживачі в нашій країні могли отримати машину різного ступеня якості, з різним гарантійним і післягарантійним обслуговуванням, виникали питання з поставками запчастин. Це позначалося на ставленні до всіх тракторів з Китаю.

Однак з часом бюджетними тракторами почали цікавитися великі дилери. І після кількох, не завжди вдалих спроб, нарешті, сформувалися бренди, які закріпилися на нашому ринку. З ними працюють вітчизняні дилери, які взяли на себе серйозні зобов'язання з обслуговування, ремонту, та ін. – повідомляє SpecMachinery.com.ua.

З боку китайських виробників також спостерігається позитивний процес: на ринок України регулярно виводяться новинки, при чому в нашу країну в першу чергу спрямовуються саме «європейські» версії машин. А самі представники китайських заводів регулярно відвідують Україну - для вивчення попиту, вивчення настроїв аграріїв, і для модернізації своєї техніки відповідно до їх побажань.

До того ж китайські трактори в Україні все набирають і набирають потужність: якщо ще кілька років тому «топових» китайський трактор міг похвалитися максимум 60 к.с., то тепер 120 к.с. для китайських тракторів вже не є чимось дивним.

Не обійшлося і без курйозів. Китайські виробники довго не могли вийти за межі 250 к.с., проте настав час, і інженери запропонували модель YTO LW4004, яка оснащується двигуном Perkins потужністю 400 кінських сил. При чому в парі з двигуном - трансмісія CVT від Fiat, зчеплення - LUK. І все це зрозуміло, за «китайської ціною». Дилери в Україні встигли розповісти про нову потужну модель, проте до споживачів вона якось не дісталася...

А весною 2019 року представники YTO вже офіційно оголосили про виведення на ринок України машин «всього» до 240 к.с.

З'являються в Україні та представники такої нишевої продукції, як гусеничні трактори. Зокрема, в нашій країні можна знайти в продажу такі моделі як гусеничний трактор YTO C902 (на 90 к.с.), трактор YTO C1802 - потужністю 180 к.с.

Таким чином, на сьогоднішній день китайські трактори в нашій країні вже представлені мало не в усіх сегментах, і, мабуть, недалекий той час, коли і 400-сильні китайські трактори з'являться в нашій країні.

Відзначимо, довгий час в Україні ходять чутки про складання тракторів YTO на базі вітчизняних підприємств (і навіть про те, що збірка вже стартувала), про вибір єдиного дистриб'ютора, про початок поставок комбайнів... Однак на сьогоднішній день вся ця інформація не має офіційного (і навіть неофіційного) підтвердження.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: