Субота, 29 червня 2019 10:03

Bosch створюватиме паливні елементи для вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, початок серійного виробництва нових джерел енергії запланований на 2022 рік.

Bosch виходить на ринок автомобільних паливних елементів і планує здійснити технологічний прорив в розробці цього виду накопичувачів енергії для вантажних і легкових автомобілів з електричною тягою. Одним з головних завдань є створення блоків паливних елементів, в яких відбувається окислення водню і вироблення електроенергії. Для подальшого вдосконалення технологій створення цих блоків і запуску серійного виробництва Bosch уклала угоду з Powercell Sweden AB. Ця шведська компанія вже сьогодні постачає на ринок джерела енергії на основі паливних елементів. Відповідно до домовленості, партнери в рамках спільної програми займуться створенням вдосконалених паливних елементів з протонообмінною мембраною (PEM).

Після закінчення розробок Bosch створить підприємство, на якому вироблятиме ліцензовані Powercell джерела енергії і поставляти їх на глобальний автомобільний ринок. Розроблені в рамках спільного проекту блоки паливних елементів доповнять пакет вже існуючих рішень компанії в цій області. Початок серійного виробництва заплановано на 2022 рік.

На думку Bosch, ринок комерційних автомобілів найбільш перспективний з точки зору широкого впровадження технологій на основі паливних елементів. Сьогодні на території Євросоюзу діє програма, згідно з якою викиди вуглекислого газу при експлуатації вантажного транспорту повинні знизитися на 15% до 2025 року з подальшим зниженням на 30% до 2030 року. І ця мета може бути досягнута тільки за рахунок переходу до транспорту з електричними установками. Інтеграція паливних елементів в якості основного джерела енергії може зіграти вирішальну роль в процесі переходу на електричну тягу.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: