Четвер, 04 березня 2021 09:54

Київ придбає 50 нових вагонів метро

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Європейський банк реконструкції та розвитку видасть Києву в особі КП «Київський метрополітен» кредит на купівлю 50 нових вагонів метро, на суму в 50 мільйонів євро.

ЄБРР видає кредит Києву на нові потяги метро: по мільйону на вагон

Укладено кредитну угоду на купівлю 50 нових вагонів метро для Києва на загальну суму в 50 мільйонів євро між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Київським метрополітеном (КП «Київський метрополітен»). Контракт на закупівлю вагонів, після тендеру, планується укласти до кінця 2021. Розстрочка платежу розрахована на 12 років.

Мова йде про раніше озвучені плани закупівлі 50 вагонів в 10 п'ятивагонних поїздах, п'ять з яких будуть звичайними і п'ять - із наскрізним проходом між вагонами.

Увесь парк вагонів метро Києва налічує 822 вагони, з яких 790 справних. Всі вони працюють в 5-вагонних поїздах - що дає цифру в 158 поїздів. З них - близько 100 вагонів (20 потягів) знаходяться в критичному стані і потребують заміни в найближчі 3-4 роки. За допомогою кредиту ЄБРР цю частину парку оновлять наполовину.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з 2019 року за підтримки ЄБРР в Києві почалася реалізація ряду важливих проектів в рамках програми «Зелені міста». Загальна сума по проектах складає 320 млн євро, в тому числі 180 млн євро виділяється на модернізацію і розвиток громадського транспорту.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: