Четвер, 25 лютого 2021 10:30

Вперше в Україні в Луцьку запустили антиковідний тролейбус

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, всередині салону встановили рециркулятор та опромінювачі для знезараження повітря

Фахівці ДП «Автоскладальний завод № 1» в новому тролейбусі для Луцька встановили протиковідне обладнання постійної дії.

В умовах пандемії COVID-19 працівники луцького автозаводу «Богдан» знайшли спосіб для запобігання швидкого поширення вірусу в межах транспортного засобу. Так, ще 26 жовтня 2020 року було отримано патент №144745 на корисну модель «Спосіб очищення і знезараження поверхонь і повітря салонів транспортних засобів».

Суть цього способу полягає у встановленні в транспортних засобах бактерицидних опромінювачів двох типів. Першим тролейбусом, в якому встановили такі пристрої для очищення та знезараження поверхонь і повітря салонів став «Богдан Т70117» для Луцька. Зокрема, в салоні тролейбуса встановлені 2 бактерицидних опромінювачі і 2 бактерицидних опромінювачі-рециркулятори.

Опромінювач-рециркулятор бактерицидний - це пристрій закритого типу, який може використовуватися постійно під час руху тролейбуса, незалежно від присутності або відсутності пасажирів в салоні. Він є абсолютно безпечним і не вимагає провітрювання приміщення салону транспортного засобу.

Опромінювач бактерицидний - це пристрій відкритого типу, який призначений для кварцування салону прямими ультрафіолетовими променями. Використання цього виду знезараження можливо тільки при відсутності людей в салоні, наприклад, на кінцевих зупинках. Застосування безозонових ламп не вимагає додаткових витрат часу на провітрювання салону після кварцування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, встановлення таких комплексних систем знезараження повітря і поверхонь в транспортних засобах - значний крок для забезпечення протидії вірусам, бактеріям і іншим інфекційним мікроорганізмам.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: