Понеділок, 04 січня 2021 09:25

Запоріжжя придбає 26 електробусів і 20 дизельних автобусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міська влада обласного центру вирішила закупити за європейський кредит електробуси і автобуси.

Міська рада Запоріжжя ухвалив рішення про гарантії для взяття кредиту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на закупівлю електробусів і автобусів.

Згідно з рішенням міськради Запоріжжя, місто бере кредит ЄІБ на оновлення міського транспорту за державною програмою «Міський громадський транспорт України». Однак, на відміну від інших міст, які закуповують винятково екологічно чистий електротранспорт, в Запоріжжі вирішили піти іншим шляхом.

Всього за кредитні кошти будуть закуповувати 26 електробусів і 20 дизельних автобусів великої місткості стандартної довжини 12 метрів.

Загальна сума кредиту становить 10,84 млн євро, що дорівнює близько 376 млн гривень або приблизно по 8 млн грн. на одну одиницю транспорту.

Як передає SpecMachinery.com.ua, кредит надається на 22 роки з пільговим періодом 2 роки під відсоткову ставку до 2,5% річних. Його погашення відбуватиметься протягом усього строку дії кредитного договору з урахуванням відстрочки погашення основної суми боргу на 2 роки (пільговий період). Витрати, пов'язані з обслуговуванням кредиту прогнозується оплачувати, починаючи з 2021 року. Платежі з погашення основної суми боргу і відсотків будуть здійснюватися кожні півроку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: