Четвер, 24 грудня 2020 08:50

Вінниця отримає 70 трамваїв із Швейцарії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вартість проекту передачі вагонів - 3,55 мільйона швейцарських франків, з яких 3,25 мільйона інвестує Швейцарія і 500 тисяч - мерія Вінниці.

Перемовини про безкоштовну передачу Вінниці чергової партії старих трамваїв з її міста-побратима Цюріха провадяться ще з 2017 року. Спочатку мова йшла, швидше за все, про наявні в Цюріху двосекційні шестивісні (на трьох візках) вагони типу Be 4/6 SWS / BBC.

У Цюріху інтенсивно оновлюють власний трамвайний парк - новими семисекційними низькопідлоговими вагонами. Старіші трамваї виводять з експлуатації, незважаючи на їх відмінний технічний стан. Замість утилізації такі трамваї передають до Вінниці - як в силу давніх партнерських зв'язків між містами, так і з причин високої якості обслуговування трамваїв у Вінниці і ідентичної колії в 1000 мм.

Судячи із тексту релізу, опублікованого «Вінницької транспортною компанією», мова йде дійсно про вагони цієї серії, об'єднані під загальною назвою Tram2000. Всього передаватимуть 70 вагонів двома партіями по 35 вагонів - в 2022 і 2025 роках.

Дані вагони проходили капітальні ремонти кожні шість років. У Цюріху вони використовуються як самостійно, так і у вигляді складів - з вагонами цієї ж моделі або ж спільно з поодинокими. Частина таких двосекційних трамваїв в Цюріху була перероблена в трисекційні - з додаванням третьої секції з низьким рівнем підлоги.

Як передає SpecMachinery.com.ua, впродовж 2007-2011 рр. Цюрихская транспортна компанія VBZ передала Вінниці 116 вагонів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: