Середа, 26 серпня 2020 10:30

Hyundai займеться виробництвом водневих трамваїв

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, напередодні виробник підписав меморандум про взаєморозуміння з виробництва і випробування подібних транспортних засобів з владою корейського міста Ульсан.

Корейське місто Ульсан і компанія Hyundai Rotem, що входить до Hyundai Motor Group, підписали меморандум про взаєморозуміння (MoU) з виробництва та випробування перших в країні водневих трамваїв (LRV). Угода була підписана на заході, в якому взяли участь мер Ульсана пан Чхоль-Хо сон та пан Ен-Бе Лі, генеральний директор Hyundai Rotem.

Hyundai Rotem відповідатиме за розвиток низкопольного рухомого складу, модернізацію інфраструктури та систем сигналізації, а також за водневі зарядні станції і експлуатацію транспортних засобів. Місто Ульсан надасть адміністративну підтримку в утвердженні тестових ліній та встановленні зарядних станцій.

LRV будуть протестовані на невикористаній в даний час лінії протяжністю 4,6 км, яка з'єднується з портом Ульсан. Hyundai Rotem каже, що можливість поставляти як LRV, так і зарядні станції дозволить постачальнику виявити проблеми до початку експлуатації і підтримати більш узгоджений і зручний план технічного обслуговування для персоналу.

Крім того, що в якості емісії водневі трамваї Hyundai Rotem з низькою підлогою будуть виділяти тільки воду, LRV будуть так само оснащені повітряними фільтрами, здатними очищати близько 800 мкг твердих частинок з повітря за годину роботи і випускати 107,6 кг чистого повітря за той же період. Аналогічна технологія вже була встановлена ​​на водневому автомобілі Hyundai Nexo, запущеному в 2018 році, і є надія, що технологія зможе значно поліпшити якість повітря в місті.

Основною метою проекту буде вивчення доцільності використання цієї технології на запланованій міській залізничній мережі Ульсан. Міський уряд оголосив про плани побудувати в липні 2019 року 48,3-кілометрову мережу LRV вартістю 1,3 трлн вон ($1 млрд). Перший етап протяжністю 25,3 км планується завершити до 2027 року.

Hyundai Rotem оголосила про свій вихід на ринок водневого рухомого складу в червні, паралельно розробляючи тестовий екземпляр. В даний час компанія працює над LRV, який буде мати максимальну швидкість 70 км/год і діапазон 150 км на одній зарядці з паливними елементами потужністю 95 кВт.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: