Середа, 06 січня 2021 12:00

До Запоріжжя везуть найбільший плавучий кран у Європі

Як передає SpecMachinery.com.ua, кран був побудований в Україні і модернізований у Туреччині

Плавучий кран LK-600 або кран типу «Захарій» пройшов Каховський шлюз і прямує до Запоріжжя. Про це повідомили в Інформаційній річковий службі України.

Техніка прибула в Україну зі Стамбула і буде задіяна в будівництві вантового мосту через річку Дніпро. LK-600 використовуватимуть для транспортування шести секцій моста загальною масою в 4334 тонн. Довжина маршруту по Дніпру – 6 км.

Після проходження модернізації його вантажопідйомність збільшилася до 800 тонн. Також повідомляється, що підрядник планує виконати монтаж першої секції мосту вже наприкінці січня.

Як відомо, кран «Захарій» був побудований на київському суднобудівному заводі «Ленінська кузня» (тепер «Кузня на Рибальському») в 2009 році. Максимальна висота підйому становить 75 м, вага судна – близько 3 тис. тон.

 

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кран брав участь у будівництві Подільсько-Воскресенського мосту в Києві. У листопаді 2011 року кран впав і був відправлений на ремонт на Миколаївський суднобудівний завод «Океан». З 2017 року LK-600 працював в Туреччині.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: