Неділя, 24 листопада 2019 18:54

Техніку Caterpillar використовуватимуть для будівництва бази на Місяці

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, будівельні та видобувні машини компанії необхідні для реалізації програми «Артеміда».

NASA може залучити свого давнього партнера – Caterpillar – для будівництва бази на поверхні Місяця. Космічне агентство планує повернутися на супутник Землі до 2024 року.

Одним з останніх досягнень Caterpillar є самоврядна або автономна техніка з дистанційним управлінням. На Місяці, як і на наземних об’єктах, повністю або напівавтономні бульдозери, грейдери, навантажувачі та самоскиди CAT можуть використовуватися для будівництва доріг, житла та іншої інфраструктури. Машини для буріння і копання можуть добувати воду, багаті киснем камені та місячний пил, який буде використовуватися для тривимірного друку різних матеріалів. Все це без прямої участі оператора.

Техніку потрібно модернізувати і пристосувати до Місячних умов. Вона повинна витримувати космічне випромінювання і ймовірні удари мікрометеоритів.

З 2004 до 2013 року NASA і Caterpillar спільно працювали над дослідницьким проектом. «Партнерство було зосереджено на двох технологічних областях: будівництво та роботизовані операції», – нагадала прес-секретар космічного агентства Клер Скеллі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: